Contact|

Babycongres


29 januari 2025 | Van der Valk Zuidas, Amsterdam

Inleiding

Inleiding

De komst van een baby gaat onvermijdelijk gepaard met enorme veranderingen en aanpassingen, uitdagingen en vermoeidheid. Maar in deze eerste dagen, weken en maanden kan veel van de stress en ellende bij moeder en kind worden voorkomen als ze op tijd de juiste hulp krijgen.


Inleiding

Gezinnen van huilbaby’s zijn niet geholpen met een standaardbehandeling, en toch is dit wat er meestal gebeurt. Zorgprofessionals willen natuurlijk het beste voor moeders en hun baby’s, maar men heeft de neiging om maar vanuit één bepaalde discipline te kijken, of dat nu psychologie, geneeskunde of lactatiekunde is. Huilbaby’s hebben een interdisciplinaire aanpak nodig, waarbij ervaringen uit veel verschillende vakgebieden worden geïntegreerd. Dit is de reden dat dr. Pamela Douglas het boek De ontevreden baby heeft geschreven.

Er was een behoorlijke behoefte aan een integratieve, multidisciplinair ingestoken aanpak en Pamela Douglas’ inzichten en wetenschappelijk onderbouwde resultaten passen daar goed bij. De aanpak van Pamela moedigt hulp- en zorgverleners aan om breed te denken, hun diagnostische blik te ontwikkelen en om meerdere disciplines goed met elkaar te laten samenwerken. Er is geen one-size-fits-all aanpak én dit boek geeft hier goed rekenschap van.

Tijdens het Babycongres worden veel thema’s uit De ontevreden baby besproken door Nederlandse deskundigen. Want hoeveel gehuil is eigenlijk normaal? Wat is voeding die verzadigt? Hoeveel slaap is (goed) genoeg? Hoe stimuleer je de zintuigen van baby’s? En samenwerking rond een onrustige baby: hoe doe je dat dan!?

Dit congres is voor alle professionals die te maken krijgen met baby’s die wellicht niet lekker in hun vel zitten en hun ouders. Het biedt kinderartsen, verpleegkundigen, verloskundigen, babyconsulenten, pedagogisch medewerkers die met baby’s en ouders werken een schat aan informatie gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Met de informatie kunnen professionals baby’s en hun ouders op een onderbouwde manier geruststellen en helpen

Kom naar het Babycongres en maak samen met andere professionals een goede stap in de richting van een multidisciplinair veld rond de onrustige baby.